Ansökan och kursstarter

Vi rekommenderar dig som vill gå vår utbildning att boka in en personlig visning på skolan innan ansökan. Då får du möjlighet att se lokalerna och att prata med rektor, handledare och studenter. Efter besöket kommer du att känna dig väl införstådd i vad som krävs av dig som student och vad du kan förvänta dig både under och efter studietiden.

Boka personlig visning

Nästa steg för att bli student på Gilda Skolan är att skicka in din ansökan. Så här går det till. Varje termin antas som mest 18 studenter i varje stad. Du ansöker online här. En ansökan är inte bindande utan ses endast som en intresseanmälan tills du har tackat ja till utbildningen.

Intagning sker löpande under hela året och vi tillämpar därför inte ”sista ansökningsdatum”. Efter ansökan får du i god tid före kursstart reda på om du har blivit antagen eller inte.

Antagningskrav

För att söka till utbildningen krävs att du är minst 18 år, ingen övre åldersgräns. Du ska ha god allmänbildning och behärska svenska i tal och skrift, ha stil och karaktär, vara serviceinriktad och beredd att satsa seriöst på utbildning. Företräde har sökande med utbildning inom naturvetenskap, vård och omsorg, estetik eller till hudterapeut närliggande område, t ex frisör, friskvårdskonsulent eller massör.

Aktuella kursstarter
Höstterminen
Vecka 35, måndag den 28 augusti 2017
Vårterminen
Vecka 9, måndag den 26 februari 2018

Studietider
Termin 1  mån-fre 8.30-16.30
Termin 2  måndag 9.00-18.30,
tisdag-torsdag 11.30-20.30,  fredag 8.45-17.00

Skolan har stängt två veckor under sommaren och två veckor över jul och nyår.